Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Του ΑΝΔΡΕΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ του ΧΡΙΣΤΟΥ




 

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

  • Tο 1984 έλαβε το πτυχίο του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με βαθμό «Λίαν Καλώς ».
  • ·       Το 1986 διορίστηκε αναπληρωτής καθηγητής Μ.Ε. στα Γυμνάσια Σπάτων και Αρτέμιδος Αττικής και το 1987 μόνιμος καθηγητής στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σερίφου.
  • ·       Το σχολικό έτος 1989-1990, υπηρέτησε στο Τεχνικό Λύκειο, στην Νυχτερινή Επαγγελματική Σχολή και στη Σχολή Νοσηλευτών Σύρου.
  • ·       Τα σχολικά έτη 1990-2005 υπηρέτησε στο 4ο Ενιαίο Λύκειο Χαλανδρίου, πλην του  σχολικού  έτους 1999-2000, κατά τη διάρκεια του οποίου  υπηρέτησε στο Γυμνάσιο και στο ΤΕΕ Τήνου.
  • Το σχολικό έτος 1994-95, υπηρέτησε με μερική απόσπαση στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, μετέχοντας στην Επιτροπή για τα Αναλυτικά Προγράμματα του Γυμνασίου και του Λυκείου.
  •        Το σχολικό έτος 2005-06, αποσπάστηκε στη Γερμανία, όπου ανέλαβε τη Διεύθυνση  του Ελληνικού Λυκείου Waiblingen.
  •       Το σχολικό έτος 2007-2007, υπηρέτησε στο Ελληνικό Γυμνάσιο της Νυρεμβέργης.
  •        Από τον Αύγουστο του 2007 έως τον Ιανουάριο του 2012 υπηρέτησε ως Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων στην Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
  •          Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Σχολικός Σύμβουλος είναι κάθε χρόνο Επιμορφωτής στο Π.Ε.Κ. Μυτιλήνης καθώς επίσης και στα εξακτινωμένα κέντρα του (Λήμνος, Σάμος).
  •         Από τον Ιανουάριο του 2012 είναι Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
          
                           ΣΠΟΥΔΕΣ


  •        Το 2002 έλαβε το πτυχίο του τμήματος της Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με βαθμό «Άριστα».
  •        Από το 2003 είναι κάτοχος, με βαθμό «Άριστα», του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στον κλάδο Συστηματικής Θεολογίας, με ειδίκευση στην Κοινωνιολογία.
  •          Σπούδασε Κοινωνική Ανθρωπολογία και Ιστορία στο τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ


·         Είναι ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου των Θρησκευτικών της Γ΄ Γυμνασίου, που διδασκόταν στα σχολεία, τη χρονική περίοδο 1996-2006.
·         Είναι συγγραφέας  δεκατεσσάρων  σχολικών βοηθημάτων για το μάθημα των Θρησκευτικών (Α΄, Β΄ ,Γ΄ Γυμνασίου, Α΄, Β΄, Γ΄ Ενιαίου Λυκείου, Α΄ ΤΕΕ και Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού Σχολείου).
·         Το 1998, εξέδωσε το βιβλίο « Θεολογική προσέγγιση στην οικολογική κρίση ».
·         Το 1999, συμμετείχε ως ένας από τους συγγραφείς στην έκδοση του βιβλίου «Εκκλησία και Νεολαία ».
·         Το 2002, συμμετείχε ως ένας από τους συγγραφείς  στην έκδοση του βιβλίου «Νέοι και Εκκλησία σήμερα ».
·         Το 2004, εξέδωσε το βιβλίο « Χριστιανοί και πολιτική δράση κατά την περίοδο της δικτατορίας (1967 – 1974) ».
·         Το 2009 εξέδωσε το βιβλίο « Θρησκειολογική Βιβλιογραφία »
·         Το ίδιο έτος εξέδωσε το βιβλίο «Το επαναστατικό μήνυμα των Τριών Ιεραρχών»

·         Το 2011, συμμετείχε ως ένας από τους συγγραφείς  στην έκδοση των βιβλίων «Για μια οικονομία με ανθρώπινο πρόσωπο» και «Χριστιανοί και πολιτικοί»
·         Το 2011 εξέδωσε τα βιβλία «Η θεολογία της Απελευθέρωσης στο μάθημα των Θρησκευτικών» και «Θεολογία και Οικολογία, Συμβολή στην περιβαλλοντική αγωγή και την αειφόρο ανάπτυξη»
·         Δημοσίευσε διάφορα κείμενα θεολογικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού προβληματισμού, σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά, όπως: «Ελευθεροτυπία»,  «Έξοδος»,  «Χριστιανική»,  «Ηχώ της Δράμας»,  «Τύπος της Χαλκιδικής», «Αιολικά Νέα», «Εμπρός», «Δημοκράτης», «Ροδιακή», «Πρωϊνός Λόγος»  «Πειραϊκή  Εκκλησία»,  «Το δικό μας βήμα», κ.λ.π.
·         Επίσης, για το συγγραφικό του έργο υπάρχουν πολλές δημοσιευμένες θετικές κριτικές σε έγκυρες εφημερίδες και περιοδικά, όπως: «Ελευθεροτυπία», «Άρδην», «Σύναξη», «Κοινωνία»,  «Ανάπλαση» κ.λ.π.
·         Από το 1982 έως το 1987, διηύθυνε την εκδοτική προσπάθεια «Κοινότητα» και από το 1987 έως το 2005  τις εκδόσεις  «Έξοδος στην κοινωνία και τη ζωή». Κατά την ίδια περίοδο ήταν υπεύθυνος έκδοσης του ομότιτλου περιοδικού.
ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
·         Κατά το διάστημα 1982 – 84, διετέλεσε εκλεγμένος Πρόεδρος του Δ. Σ.  του Φοιτητικού Θεολογικού Συνδέσμου της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.
·         Κατά το διάστημα 1985 – 1987, υπήρξε εκλεγμένο μέλος του Δ. Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων.
·         Κατά το διάστημα 1989 – 90, εξελέγη Πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων.
·         Από το 1997 έως το 1999, διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Α΄- Γ΄ ΕΛΜΕ  Ανατολικής Αττικής.
·         Κατά το έτος 1999 – 2000, διετέλεσε Αντιπρόεδρος  της Α΄  ΕΛΜΕ  Κυκλάδων.
·         Εξελέγη κατ’ επανάληψη σύνεδρος  για τα Συνέδρια της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ.
·         Από το 2012 είναι Πρόεδρος του « Πανελληνίου Θεολογικού Συνδέσμου, ΚΑΙΡΟΣ για την Αναβάθμιση της θρησκευτικής Εκπαίδευσης»
·         Συμμετείχε σε δεκάδες Θεολογικά Συνέδρια σε Ελλάδα και Ευρώπη, σε άλλα ως εισηγητής και σε άλλα ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής.
·         Διετέλεσε μέλος της Θεματικής Επιτροπής του μεγάλου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου της WSCF (Παγκόσμια Χριστιανική Φοιτητική Ομοσπονδία), στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, τον Αύγουστο του 1993.
·         Συμμετείχε σε αρκετές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές σε κρατικά και ιδιωτικά κανάλια.

Επιπλέον, έχει διατελέσει:

·         Παραγωγός εκπομπών στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος,

·         Γενικός Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλανδρίου,

·         Αντιπρόεδρος του Κέντρου Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου – Μέλος του Δ.Σ. του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου